Het verhaal van Dennis Rueb

Crisis = aanpassen en meebewegen

In eerste instantie denk je, wat een ellende daar in Italië, dan in Brabant en dan hoor je ineens om je heen dat het daar ook mensen raakt. Voor mij zijn het vooral de persoonlijke verhalen die indruk maken. Maar ook ben ik onder de indruk van het improviserend vermogen van mensen. Het maakt mensen soms bang en vleugellam, maar er zijn ook mensen die er heel creatief van worden.

“Voor mij zijn het vooral de persoonlijke verhalen die indruk maken”

Op dit moment rond ik net een opdracht af bij een ondernemer die er eerst erg van is geschrokken, daarna de rug rechte en vol gas doorging. Terwijl hij weer vol gas gaf, vergat hij de mensen van zijn bedrijf niet, zorgde dat ze veilig konden werken en dat ze veilig werk hielden. Dit vond ik erg inspirerend om te zien en mee te maken.

Voor de rest was het voor mij ook een wake-up call. Als alles veilig om je heen is dan word je ongemerkt toch laks. En dat is voor mij het grootste leermoment geweest, hoe hou je de supply chain open. Gelukkig hebben we tijdig kunnen sturen, maar het kostte veel meer moeite dan nodig was.

“Het was voor mij ook een wake up call”

Het raakt bedrijven ontzettend hard en de komende jaren gaan absoluut uitdagend worden, maar laten we ook reëel blijven en normaal geld uitgeven, misschien een beetje spaarzamer, maar trek nu niet volledig aan de noodrem. Want heel hard remmen zorgt ervoor dat je de besturing kwijtraakt, voorzichtig maar gedecideerd remmen zorgt ervoor dat je daar naartoe stuurt waar het veilig is.

Wat mij ook op is gevallen dat het prima mogelijk is om op afstand te werken, mijn opdracht eindigde en ik begon de andere dag aan een andere opdracht. Opdrachtgever nooit gezien of de hand geschud, nooit op het kantoor geweest, maar met alle digitale hulpmiddelen gewoon losgaan bij een nieuwe klus. De aanloop kost even een beetje meer energie, maar uiteindelijk vliegt het ook weer. Heerlijk in mijn eigen kantoor werken, met mijn eigen muziek en mijn mooie hobby, als je bouwt blijf je ontdekken en in beweging 😊.

Ook benieuwd naar het verhaal van andere Inkoopprofessionals? Lees hier hun verhaal. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*