InkoopID- Maria van Bruggen

Het verhaal van Maria van der Bruggen

Wie had kunnen denken dat we in maart 2020 ineens heel anders in het leven zouden staan ?

Wie had kunnen denken de we in maart 2020 ineens heel anders in het leven zouden staan als mens en maatschappij en dat we met een afstand van 1,5 meter moeten leren leven voorlopig.

Vooralsnog konden mijn werkzaamheden gewoon doorgaan, waarbij we meer virtueel zijn gaan werken. Gestaag merk je, doordat bepaalde planningen toch vertraagd worden, dat de werkzaamheden afnemen. Toevallig werd ik betrokken bij een project wat snel gerealiseerd diende te worden doordat men door de corona crisis bepaalde zaken niet meer op locatie konden uitoefenen, waarbij vooral ook gekeken moest worden naar de commerciële voorwaarden en privacy en security richtlijnen. Wat ik mooi vind om te zien, is dat er een projectteam die niet op voorhand met elkaar had samengewerkt elkaar via video calls nader leerde kennen en met elkaar hele snelle stappen hebben gezet om de contractering tijdig te kunnen opleveren. Het management heeft daar zeker in bijgedragen. Je ziet dat als iets moet het ook daadwerkelijk kan binnen de bedrijven met in acht name van de geldende regels, alleen versneld.

“Je ziet dat als iets moet het ook daadwerkelijk kan binnen de bedrijven”

In de privé situatie met twee puberdochters was het in het begin even lastig, omdat iedereen ineens online bezig was. Ruimtes moesten efficiënt opgedeeld worden. Fijn is het om dan te zien dat we dit met elkaar goed hebben kunnen oplossen en ook de overige tijd goed anders konden invullen. Het meest lastige vinden we het om niet bij (groot)ouders op bezoek te kunnen gaan. Verder proberen we toch te blijven bewegen en veel contacten te onderhouden, meer bellen dan appen. Ik vind het mooi om te zien dat er allerlei initiatieven zich ontplooien voor zowel ondernemers als in de privésfeer. We genieten weer meer van de kleine dingen om ons heen en gaan waarschijnlijk de dingen die nu niet kunnen straks extra waarderen.

“We genieten weer meer van de kleine dingen om ons heen”

Ik hoop dat we in de toekomst weer meer respect naar onze medemens zullen tonen en dat we de gezelligheid zoals hiervoor om ons heen kunnen creëren door weer familie en vrienden te mogen bezoeken. Tevens dat net zoals in voorgaande moeilijke periode de economie snel zal opleven en we het virus onder controle krijgen.

Ook benieuwd naar het verhaal van andere Inkoopprofessionals? Lees hier hun verhaal. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*