Cursus Agile & Scrum

Er is een toenemende behoefte om projecten effectiever en efficiënter uit te voeren binnen organisaties. Veel IT-bedrijven kiezen er bijvoorbeeld voor om projecten ‘agile’ aan te pakken, om sneller en goedkoper betere systemen te realiseren.

Wat verandert er allemaal als je projecten ‘anders’ moet gaan aansturen? Hoe plan je zulke projecten en hoe monitor je de voortgang? En wellicht belangrijker nog:

Hoe leidt agile tot kwaliteitsverhoging, kostenbesparing, omzetverhoging of verkorting van doorlooptijden? Met behulp van Scrum-technieken en methodes wordt er gedurende deze cursus toegewerkt naar een meer agile-organisatie; met effectievere samen- werkingsvormen en zelfregulerende structuren en processen.

Onderwerpen

  • Welke trends en ontwikkelingen zijn er op het gebied van projectmanagement?
  • Hoe kan ik een effectieve projectorganisatie bouwen aan de hand van SCRUM?
  • Hoe leidt een scrum-methode tot kwaliteitsverhoging en/ of kostenbesparing ?
  • Hoe kan ik de agile-projectstrategie implementeren in de organisatie?
  • Welke rol spelen leadership, change management en cultuur bij de invoering?
  • Welke vaardigheden zijn vereist om agile en scrum-vernieuwingen door te voeren
  • Hoe monitor ik de effectiviteit van de nieuwe projectmanagementstrategie?

 Resultaat

Na afloop van de cursus Agile & Scrum Projectmanagement bent u in staat om zelfstandig uitvoering te geven aan het projectbeleid. U weet wat de strategische en praktische implicaties van uw keuzen zijn. U weet hoe u tot een juiste projectmanagementstrategie en innovatiekracht kunt komen en weet ook hoe u in logische stappen tot een goede executie kunt komen. U bent in staat om grip te houden en op de juiste momenten bij te sturen.

Tot slot bent u op de hoogte van de laatste kennis en inzichten op het gebied van projectmanagement, SCRUM, Agile, innovation management, HR-management, bedrijfscultuur en verandermanagement.