Cursus Persoonlijke effectiviteit

Wat is de reden dat anderen vaak wel bereiken wat ze willen en dat het u maar niet lukt?

Waarom kunnen zij de dagelijkse beslommeringen makkelijker doorstaan dan u? Blijkbaar zijn zij effectiever in hun functioneren en/ of kunnen zij beter samenwerken dan u. Klopt dit en zo ja, wilt u hier iets aan doen?

Dan is deze cursus persoonlijke effectiviteit iets voor u. U leert hierin welk gedrag het meest effectief is, hoe u toe kunt werken naar uw eigen doelen en welke communicatiestijl hierbij het meest effectief is.

Onderwerpen

  • Hoe kan ik mijn persoonlijk functioneren verbeteren?
  • Hoe krijg ik meer inzicht in mijn persoonlijke kwaliteiten en valkuilen ?
  • Wat zijn de effecten van mijn gedrag op mijn omgeving?
  • Hoe deel ik mijn tijd zo optimaal mogelijk in?
  • Hoe kan ik functioneren vanuit mijn kracht, talent en motivatie?
  • Hoe kan ik effectiever communiceren en samenwerken?
  • Hoe kan ik assertiever handelen en omgaan met weerstand?

Resultaat

Na afloop van de cursus Persoonlijke effectiviteit heeft u meer inzicht in uw eigen gedrag en het effect van dat gedrag op uw omgeving. U leert effectiever communiceren en samenwerken en kunt beter omgaan met stress en interne weerstand.

U bent tevens in staat om uw tijd beter in te delen en meer vanuit uw kracht, talent en motivatie te werken. Na afloop van de cursus gaat u met een persoonlijk actieplan naar huis waarmee u het geleerde doelgericht in praktijk kunt brengen.