Interessant, en geen tijd?

By 14 oktober 2020Geen categorie
Laat studenten helpen met onderzoeken

Heb jij dat ook wel eens? Je wilt iets nader onderzoeken, want het kan wel eens interessant zijn om mee aan de slag te gaan. Dan moet je eerst wel weten of dat daadwerkelijk zo is. En dat is nu net het probleem… Je hoeft je al geen moment te vervelen, want er ligt werk genoeg. De business moet tenslotte door en inkoop moet hier gewoon haar bijdrage aan leveren. Maar, ja, dat projectje of ideetje kan wel eens meer inzicht geven in wat je nu aan het doen bent of zaken net iets efficiënter laten verlopen. Bijvoorbeeld die spendanalyse die je vorig jaar al een keer grondig wilde doen en nog steeds niet aan toegekomen bent? Het opstellen van een inkoopkalender op het gebied van NPR? Want daar zijn toch wel wat zaken die weer eens grondig aangepakt moeten worden.  Hoe ga je van contractbeheer naar contractmanagement? Want inzicht is goed, maar je wilt ook weten of die samenwerking met je leveranciers zo goed is als je bij het aangaan van het contract voor ogen had. Of een leverancierstevredenheidsonderzoek? Je moet een leverancier scherp houden, maar wel tevreden, want een tevreden leverancier doet tenslotte meer zijn best voor jouw organisatie om jullie ook tevreden te houden.

Heb je er wel eens over nagedacht om dit door studenten te laten onderzoeken?

Studenten van de Hanzehogeschool Groningen zijn op zoek naar inkoopopdrachten. Dit is een essentieel onderdeel vanuit de minor inkoopmanagement. Voor de lichting van april zijn we nog op zoek naar interessante opdrachten. Uiteraard vergt zo’n onderzoek enige begeleiding, maar kost aanzienlijk minder tijd dan dat je het zelf moet onderzoeken. De studenten werken in principe in duo’s en zijn voor een periode van 8 à 9 weken beschikbaar.

Wat is ons belang, denk je nu misschien? Ons belang is gericht op de langere termijn, zoals een inkoper de belangen voor zijn of haar organisatie ook voor ogen heeft. Wij komen op deze manier in contact met studenten die na het afronden van hun opleiding wellicht een bewuste keuze maken voor het inkoopvak. Wij begeleiden ze graag naar een baan als inkoper of zetten ze in op projecten die wij onderhanden hebben.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met mij op. Bel naar 070-3000118 of mail naar info@inkoopid.com en vraag naar Marco Nicolai.