Inkoper Ray Tromp aan het woord

Maak kennis met Ray Tromp, Senior Inkoop adviseur bij Intero Integrity Services in Tricht. Sinds mei 2019 is Ray hier werkzaam en hij heeft daarvoor bij IHC op een opdracht gezeten via Inkoop ID. Met een breed takenpakket voert hij zowel operationele als tactische werkzaamheden uit en is hij structureel bezig met het inkoopproces.

Ray: “Intero Integrity Services opereert in een nichebranche in de olie en gasindustrie. Bij Intero kopen ze breed in, van specialistische software, consultancy en robots, tot simpele bouten en moertjes. Altijd met de hoogste standaard in gedachten.”

In 2018 heeft Ray kennis gemaakt met Inkoop ID.  Ray: “Ik heb voor Inkoop ID gekozen omdat zij mij toen hebben geholpen aan een leuke en uitdagende opdracht na een minder prettige ervaring via een uitzendbureau. Ik vind het een zeer prettige samenwerking, zeker met Marco. Marco toont altijd begrip voor mijn persoonlijke situatie(s). Hij is geïnteresseerd in mij als persoon, en niet alleen als medewerker. “

De vaardigheden van een inkoper

Ray: “Als Inkoper bij Intero Integrity Services moet je goed weten wie de uiteindelijke eindgebruikers zijn binnen de organisatie. Je moet zichtbaar zijn voor de medewerkers. Je hebt een hoog niveau van stressbestendigheid nodig vanwege veranderende meningen van aanvragers. Zo open mogelijk communiceren is erg belangrijk als inkoper”

Wat Ray zo leuk vindt aan het Inkoop vak: “Op pad gaan en de markt verkennen om zo het beste product te vinden en de behoeftes van een bedrijf te vervullen, is wat het inkoop vak zo leuk maakt.”

“Als tip zou ik mee willen geven: Zorg dat je specs altijd goed zijn. Dan kan je altijd ergens op terugvallen (ja, maar hij is groen, ik wil nu roze).”

Leave a Reply