Inkoper aan het woord

Inkoper aan het woord

Wat doet een Inkoper, over welke vaardigheden moet een inkoper beschikken, tips en tricks en wat maakt het inkoop vak nou zo leuk? Allemaal vragen die wij aan een aantal Inkopers uit ons netwerk hebben gesteld. Laat je inspireren door de Inkopers die via Inkoop ID werken of hebben gewerkt in de rubriek Inkoper aan het woord. Veel leesplezier!

Robin van Gils

Wat mij altijd goed heeft geholpen is een goede relatie met de leverancier. Ik focus dan ook altijd op de lange termijn relatie. Het is belangrijk om goed te blijven communiceren in zowel goede als slechte tijden.

Lees het interview van Robin

Hanneke Stokkers

Ik vind het een uitdaging om de inkoopbehoeften te borgen voor het bedrijf op zowel de korte als de lange termijn. Ik vind het leuk om als inkoper de verbindende schakel te zijn binnen de keten. Elke schakel binnen de organisatie is belangrijk om te komen tot een financieel gezond bedrijf.

Lees het interview van Hanneke

Jeffrey Keymans

Als Inkoper is het naast je kennis van inkoop, de markt en het product ook belangrijk dat je voldoende tijd besteed aan relatiebeheer. Daarnaast is het proces van leverancier tot eindgebruiker binnen bedrijven vaak onderbelicht. Hier ligt ook een leuke uitdaging voor inkopers en bedrijven in het algemeen.

Lees het interview van Jeffrey

Kay Woudenberg

“Ik vind het inkoop vak zo leuk omdat er verschillende aspecten bij elkaar komen waardoor het werk niet eentonig is. Je hebt een belangrijke rol binnen de organisatie omdat jij er als inkoper voor kan zorgen dat producten of diensten tegen een zo goed mogelijke prijs ingekocht worden. De waardering vanuit de organisatie hiervoor geeft mij energie en maakt het inkoop vak zo leuk. De uitdaging voor mij is om alle competenties die een inkoper nodig heeft zo optimaal mogelijk te ontwikkelen zodat ik een nog betere inkoper word.”

Lees het interview van Kay.

Pauline Hermans

“Wat mij de meeste voldoening geeft, is de vraag/wens vanuit de organisatie omzetten naar een leverancier die hieraan kan voldoen. De verschillende projecten, meedenken met verbetertrajecten, het snel moeten schakelen en het persoonlijke contact met collega’s en leveranciers spreken mij erg aan.”

“Het team van Inkoop ID is persoonlijk, attent, handelen altijd snel en ze zijn altijd eerlijk”

Lees het interview van Pauline. 

John Meertens

“Als inkoper in de zorg heb ik ervaren dat het inkoop vak meer is dan alleen maar focussen op de prijs. Cliënten (bewoners) moeten de aandacht krijgen die ze verdienen en hiervoor moet je heel goed naar de interne klanten luisteren. Door met hen op te trekken zorg je ervoor dat dat gekocht wordt wat de eindklant (Cliënt) echt nodig heeft.”

Lees het interview van John.

Ray Tromp

In 2018 heeft Ray kennis gemaakt met Inkoop ID.  Ray: “Ik heb voor Inkoop ID gekozen omdat zij mij toen hebben geholpen aan een leuke en uitdagende opdracht na een minder prettige ervaring via een uitzendbureau. Ik vind het een zeer prettige samenwerking, zeker met Marco. Marco toont altijd begrip voor mijn persoonlijke situatie(s). Hij is geïnteresseerd in mij als persoon, en niet alleen als medewerker. “

Lees het interview van Ray.

Steven Blom

Steven: ”Naast verstand van inkoopprocessen en contracteren, gaat het vooral om hoe je het inzet en de organisatie kan helpen. Vaardigheden als onderzoekend, commercieel, snel lerend, assertief, communicatief helpen daarmee enorm. De diversiteit aan werkzaamheden en onderwerpen waar je mee te maken krijgt, is wat mij erg aanspreekt in het vak. Daarnaast ben je vaak spin in het web en werk je veel samen met andere afdelingen en disciplines wat het afwisselend maakt. De opdrachten die ik via Inkoop ID heb gekregen, geven mij voldoening en plezier in het werk. Als je daarnaast ook van toegevoegde waarde kan zijn én anderen hebt geholpen, daar gaat het bij mij om.”

Lees het interview van Steven. 

Niels Grove

“Wat het Inkoop vak als zzp’er zo leuk maakt? Elke keer begeef ik mij weer in een nieuwe organisatie met nieuwe mensen en nieuwe opdrachten. De ene keer is het een tijdelijke vervanging i.v.m. ziekte of anders; dit zijn vaak rollen waarbij men meteen moet meedraaien in het huidige inkoopproces van de opdrachtgever. De andere keer is het een opdracht om inkoopprocessen te doorgronden en van daaruit een verander/verbeterplan te schrijven. Al met al zeer diverse opdrachten binnen het gehele inkoopspectrum.”

Lees het interview van Niels. 

Erik van Loon

“Als inkoper is het belangrijk goede onderhandelingstechnieken te hebben. Je moet overzicht kunnen behouden en voelsprieten hebben voor onderlinge verhoudingen. Ook is het sociaalvaardige aspect belangrijk. Dus hoe breng je nieuws over naar je stakeholders. Naast kennis van het inkoop vak is het natuurlijk ook van belang dat je resultaat gedreven bent.”

Lees het interview van Erik. 

Erik Jan Nijssen

“Weet waar je over praat en denk mee met je interne klant maar zorg dat je in de lead bent en blijft. Zorg dat de verantwoordelijkheid -producteigenaar- voor de producten/diensten bekend zijn en laat deze mee participeren in het traject/project. Onderhandel scherp met de Healthcare leveranciers! Er is meer mogelijk dan je denkt!”

Lees het interview van Erik Jan. 


Ben jij enthousiast geworden over de functie van inkoper na het lezen van de rubriek “Inkoper aan het woord”? 

→ Bekijk hier al onze Inkoop vacatures.

Kennis maken met één van de Inkopers? Bel ons op: 070 300 01 18.