Masterclass persoonlijke ontwikkeling

Wilt u zich in uw werk- of privéleven verder ontwikkelen?

Loopt u continu tegen hetzelfde probleem aan en lukt het u maar niet om dit probleem op de gewenste manier op te lossen? De Masterclass ”Persoonlijke Ontwikkeling” geeft u inzicht in uw belangrijkste ontwikkelvraag: Wat is precies het probleem dat u ervaart en welk gedrag vertoont u zelf wat het probleem voor u in stand houdt. Door het probleem helder te krijgen kan u daarna gaan werken aan de oplossing. U krijgt daarvoor handvatten aangereikt, inzicht in uw valkuilen en kwaliteiten en een persoonlijk en concreet uitgewerkt stappenplan mee naar huis om uw gedrag te veranderen in de door u gewenste richting.

Onderwerpen

Tijdens deze dag gaat u als deelnemer uw belangrijkste ontwikkelvraag in werk of privé uitdiepen. De volgende vragen/ thema’s komen onder andere aan bod.

  • Ik voel me vaak onzeker op mijn werk en/of privé, hoe kan ik hier meer grip op krijgen?
  • Hoe kan ik meer grenzen stellen en ‘nee’ leren zeggen?
  • Ik loop vast in contact met mijn leidinggevende, waar komt dit vandaan?
  • Ik vind het lastig om vanuit mezelf te handelen.Hoe kan ik hier (anders) mee omgaan?
  • Ik krijg vaak te horen dat ik onvoldoende assertief ben, hoe kan ik dit veranderen?
  • Hoe word ik gelukkig in mijn werk en/of privéleven?
  • Hoe kan ik mezelf op het punt van empathie en/ of inlevingsvermogen ontwikkelen?
  • Ik durf de stap naar een nieuwe functie nog niet te zetten. Hoe doe ik dat?

Resultaat

Na afloop van de cursus weet u wat uw belangrijkste ontwikkelvraag is. U heeft zicht op het probleem waar u steeds tegen aan loopt en de gewenste verandering. U kent uw belangrijkste valkuilen én uw kwaliteiten.

Aan het einde van de dag neemt iedere deelnemer een persoonlijk overzicht van zijn ontwikkelvraag, inclusief concrete handvatten om zichzelf te ontwikkelen op deze vraag mee naar huis om het geleerde te oefenen en in de praktijk te brengen. Na afloop bent u op de hoogte van de belangrijkste inzichten op het gebied van psychologie, persoonlijke ontwikkeling en  diepere drijfveren van mensen.

Na de Masterclass kunt u direct aan de slag met uw persoonlijke ontwikkelplan.