Nieuws voor Inkoop professionals

3 redenen waarom je niet moet stoppen met solliciteren tijdens de feestdagen

By | Blog | No Comments

Een nieuw jaar is in zicht! Eerst nog gezellig de kerstdagen vieren, en tussendoor wellicht wat vrije dagen opgenomen? Het spookt al een tijdje door je hoofd; wellicht moet ik eens gaan kijken voor een nieuwe baan met meer uitdaging, of misschien is het tijd voor iets nieuws. Maar is het wel de juiste tijd om te solliciteren? Bedrijven zijn nu toch helemaal niet bezig met het werven van nieuw personeel? Niks is minder waar. Graag geef ik jou drie redenen om toch eens een kijkje naar de openstaande vacatures te nemen tussen alle feestjes door. De kansen op een…

Read More
Marco Nicolai (Inhouse trainer)

Maak kennis met Marco Nicolai (Inhouse Trainer)

By | trainingen en coaching | No Comments

Maak kennis met Marco Nicolai, inhouse trainer Ik ben Marco Nicolai en ben “per toeval” in het inkoopvak gerold. Ik ben begonnen in de detachering in de techniek en werd op een gegeven moment gevraagd als technisch inkoper bij een baggerbedrijf. Het inkopen vond ik zo boeiend dat ik nooit meer iets anders ben gaan doen. Min of meer dan, want nu “verkoop” ik inkopers voor tijdelijke en vaste functies, inkoopadvies aan het MKB en training & coaching. Marco als trainer Recentelijk heb ik een aantal inhouse trainingen gegeven; inkopen voor niet-inkopers. In deze trainingen neem ik medewerkers die indirect…

Read More
Leo Stoelinga (Coaching on the job)

Maak kennis met Leo Stoelinga (Inkoop Coach)

By | trainingen en coaching | No Comments

Maak kennis met Leo Stoelinga, Inkoop coach bij Intero Integrity Services Mijn naam is Leo Stoelinga en ben geboren en getogen in groot Den Haag. Ik kom uit een ondernemende familie waar samenwerken met leveranciers altijd voorop stond. Na mijn middelbare school wist ik al dat mijn werk zou bestaan uit techniek en mensen. Tijdens mijn studie bedrijfskunde werkte ik als inkoper bij Siemens. Daarna als eindverantwoordelijke voor inkoop en logistiek bij o.a. Croonwolter & dros, Heerema, Imtech en de Nederlandse Spoorwegen, waar ik geleerd en ondervonden heb dat een goede relatie begint bij de leverancier. Mijn ervaringen in het…

Read More
Rob van den berg (inkoop coach)

Maak kennis met Rob van den Berg (inkoop coach)

By | trainingen en coaching | No Comments

Maak kennis met Rob van den Berg, Inkoop coach bij Gemeente Veere  Ik ben Rob van den Berg, 56 jaar, getrouwd en twee kids. Ik woon in Schiedam en werk sinds 2000 in het inkoopvak. Begonnen bij een klein MKB-bedrijf in de private sector en sinds 2004 werkzaam in publieke organisaties en speciale sector bedrijven als inkoper, contractmanager, teammanager en hoofd inkoop. Sinds 2013 ben ik werkzaam als ZZP’er. Van huis uit ben ik interieurontwerper. Na wat omzwervingen qua baan en het volgen van de opleiding hbo-bedrijfseconomie en een postdoctoraal bedrijfskunde (Marketing & Logistiek) aan de OU ben ik in…

Read More
solliciteren in de vakantie

Even een vakantie van het solliciteren of beter niet?

By | Blog | No Comments

Even een vakantie van het solliciteren of beter niet? Minder vacatures, misschien wat langer wachten op reacties, contactpersonen die op vakantie gaan. Ja ik snap best dat jij denkt, laat ik ook maar even vakantie nemen van het solliciteren. Mijn eerste tip; neem deze zomer inderdaad wat extra tijd voor jezelf, geniet, relax, en ga lekker op vakantie. Daar is het zomer voor toch? Dan ga ik gelijk door naar mijn tweede tip. Stop niet helemaal met solliciteren. Tussen het genieten door, is de zomervakantie helemaal geen slechte tijd om te blijven solliciteren. Het is de ideale tijd om te…

Read More

Een inkoper doet helemaal niets…

By | Blog | No Comments

Een inkoper doet helemaal niets… Van de week liep ik met m’n hond buiten, in het zonnetje, heerlijk! Al slenterend door het park, genietend van het mooie weer en alles wat in bloei stond of uit begon te lopen, kwam ik een kerel tegen die ik wel vaker zie lopen, ook met z’n hond. Hondenbezitters herkennen het wellicht wel, dan zeg je elkaar gedag en maak je zo nu en dan een praatje, meestal over gewone algemene dingen, zoals het weer of natuurlijk Corona. Zo begon hij te vertellen dat hij meer moest lopen, want veel te weinig lichaamsbeweging met…

Read More

Maak kennis met Paul Vermeire

By | Inkoper aan het woord | No Comments

Maak kennis met Paul Vermeire Maak kennis met Paul Vermeire, Senior Buyer bij Bilfinger Industrial Services. In februari (2021) is Paul via Inkoop ID gestart met zijn opdracht waar hij het erg naar zijn zin heeft. Maak kennis met Paul, een zeer enthousiaste Inkoper met passie voor zijn vak. Paul als Inkoper Waarom ik het inkoop vak zo leuk vindt? Dat zit hem eigenlijk in een aantal dingen. Allereerst krijg ik veel energie als ik veel contact heb met mensen, en laat dat nou net een belangrijk onderdeel zijn van het inkoopvak. Ik vind het een uitdaging om zaken voor stakeholders…

Read More
Willy Busser aan het woord

Maak kennis met Willy Busser

By | Inkoper aan het woord | No Comments

Maak kennis met Willy Busser Maak kennis met Willy Busser. In 2020 begon hij aan zijn eerste opdracht via Inkoop ID en na een succesvolle afronding is hij nu bezig met zijn tweede opdracht. Maak kennis met Willy, een zeer ervaren Inkoper met passie voor zijn vak. Willy als Inkoper Op dit moment ben ik aan de slag als Supply Chain Director. Dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor het ontwikkelen en managen van het Supply Chain Team (12 FTE). Ik draag zorg voor een robuuste toeleveringsketen van alle producten en diensten, zowel Product als non-product gerelateerd. Als lid…

Read More

Hoe maak je jouw netwerk waardevol in 2021?

By | Blog | No Comments

Hoe maak je jouw netwerk waardevol in 2021? Vorig jaar was ik op een feestje en sprak ik met iemand met veel kennis over netwerken. Zij vroeg aan mij: Stel in het ergste geval dat jij dakloos wordt, bij hoeveel mensen in jouw omgeving kan jij voor minimaal een week onderdak en eten krijgen? Die vraag stel ik mij dit jaar opnieuw, misschien juist goed om nu te doen, nu er zoveel is veranderd. Ik heb mijn netwerk weer eens goed onder de loep genomen en vraag mij af: Hoeveel weken kom ik vooruit met het aantal verblijfplaatsen? Zijn dit…

Read More
Maak kennis met Robin van Gils

Technisch Inkoper Robin van Gils aan het woord

By | Inkoper aan het woord | No Comments

Maak kennis met Robin van Gils Vandaag; Inkoper, Robin van Gils, aan het woord. Sinds begin 2020 werken wij samen met Robin. Een prille samenwerking, maar succesvol. Robin als Inkoper Op dit moment ben ik verantwoordelijk voor Procurement & Operations bij Machinefabriek B.F.M CNC in Oosterhout. Als inkoper heb ik het altijd als noodzakelijk gezien om verder te kijken dan het uitonderhandelen van voorwaarden met leveranciers. Alle processen van leverancier tot aan de eindklant zijn belangrijk. Het Inkoop vak… Waar voor mij de uitdaging in zit? Alle processen binnen de Supply Chain op orde hebben waardoor een efficiënte inkoopflow ontstaat….

Read More