Nieuws

Erik Jan Nijssen vertelt over zijn ervaring binnen de inkoop

By | Geen categorie | No Comments

Erik Jan Nijssen, Procurement Manager A.I. heeft ruime ervaring met het managen van inkoop, logistieke en supply chain afdelingen. Hij vindt zijn weg binnen verschillende branches. Waar hij nu als Supply Chain Manager bij de grootste lift en roltrap fabrikant van de wereld werkt, heeft hij ook ervaring opgedaan binnen de zorg.

Als Procurement Manager in de zorg was hij eindverantwoordelijke voor het professionaliseren, reorganiseren en borgen van de inkoopfunctie binnen de organisatie. Hij gaf leiding aan zowel een inkoop-, als logistieke afdeling. Daarnaast heeft hij enkele ERP-implementatie projecten geleid en was hij verantwoordelijk voor de bouw, verbouw en verhuizing van een ziekenhuis.

Samenwerking met Inkoop ID

Erik Jan is al een bekende van Inkoop ID sinds de oprichting. In 2010 begon hij aan zijn eerste opdracht via Inkoop ID en ondertussen zijn er meerdere samenwerkingen geweest.

Op de vraag hoe hij zijn samenwerking met Inkoop ID ervaart antwoord hij:

Ik ervaar Inkoop ID als zeer prettig. Vriendelijk, attent en no nonsens. Iedere vraag die je stelt wordt beantwoord!”

Waarom is Inkoop zo leuk?

Wat het inkoop vak voor Erik Jan zo leuk maakt.

“Voor mij zit de uitdaging voornamelijk in het constant aan moeten passen aan nieuwe ontwikkelingen en omstandigheden waar je met een organisatie mee te maken krijgt. Processen en procedures zijn vaak hetzelfde, echter de grootste variabele is de omgeving, cultuur en sector waarin je actief bent. Daarnaast komt Procurement steeds meer om de hoek kijken. Dit is in principe het volledige inkoopproces plus het traject wat daaraan voorafgaat, wat volgt nadat de contracten zijn getekend en de producten zijn geleverd en uiteindelijk een organisatie verlaat. Hetzij door einde leeftijd, economische levensduur of een andere reden. Eigenlijk is dit proces een soort van cradle to cradle …..!”

Daarnaast kan hij ervan genieten als hij de afdeling ziet groeien qua kennis en kunde en dit geborgd wordt in de organisatie.

De vaardigheden van een Zorg Inkoper

Een inkoper in de zorg dient volgens Erik Jan commerciële vaardigheden te hebben en affiniteit met de omgeving. Daarnaast moet de inkoper inkoop kunnen verkopen binnen de organisatie, zijn/haar toegevoegde waarde tonen en de juiste producten tegen de meest gunstige condities inkopen.

De tip die Erik Jan aan andere Inkopers wil mee geven is: “Weet waar je over praat en denk mee met je interne klant maar zorg dat je in de lead bent en blijft. Zorg dat de verantwoordelijkheid -producteigenaar- voor de producten/diensten bekend zijn en laat deze mee participeren in het traject/project. Onderhandel scherp met de Healthcare leveranciers! Er is meer mogelijk dan je denkt!”

Kom hier meer weten over de Zorg inkopers van Inkoop ID.

Ben jij enthousiast geworden voor de functie van inkoper na het lezen van het verhaal van Erik Jan?

→ Bekijk hier alle openstaande inkoopfuncties.

Zelfstandig Inkoper Niels Grove aan het woord

By | Geen categorie | No Comments

Niels Grove is al ruim 17 jaar werkzaam in  het inkoop vak waar hij diverse rollen heeft vervuld. Sinds 2016 werkt hij als zelfstandig Inkoper, via zijn eigen bureau Ardaber, en in april 2019 is Niels met zijn eerste opdracht via Inkoop ID begonnen.

Als zelfstandig Inkoper richt Niels zich vooral op organisaties die een tijdelijke behoefte hebben aan een extra paar handen op het gebied van directe en indirecte goederen en diensten. Waarbij zijn focus en specialiteit ligt binnen het tactische inkoop domein bij internationale private werkomgevingen.

Niels Grove: “Wat het Inkoop vak als zzp’er zo leuk maakt? Elke keer begeef ik mij weer in een nieuwe organisatie met nieuwe mensen en nieuwe opdrachten. De ene keer is het een tijdelijke vervanging i.v.m. ziekte of anders; dit zijn vaak rollen waarbij men meteen moet meedraaien in het huidige inkoopproces van de opdrachtgever. De andere keer is het een opdracht om inkoopprocessen te doorgronden en van daaruit een verander/verbeterplan te schrijven. Al met al zeer diverse opdrachten binnen het gehele inkoopspectrum.”

De uitdaging ligt volgens Niels vooral in de diversiteit en het onverwachte. Gezien dat de cultuur en aard van het bedrijf per keer verschillen is het als kennisspecialist elke keer weer een uitdaging om de opdrachtgever, en haar mensen, te helpen en met hen samen te werken.

De vaardigheden van een Inkoper

Volgens Niels is het belangrijk dat een Inkoper naast een open houding en hands on mentaliteit, waarbij service als hoogste goed geldt, ook gedegen vakkennis van inkoop en de Supply Chain heeft.

 “Als tip aan andere Inkopers wil  ik mee  geven: Probeer niet altijd overtuigd te zijn van je eigen gelijk, luister vooral goed wat een opdrachtgever echt wil, projecteer dat op de organisatie die je dient en kijk hoe je zelf het beste erin kan passen om zodoende je opdracht zo goed mogelijk uit te voeren.”

Samenwerking met Inkoop ID

Niels kent Marco Nicolai en Raymon Geldof al een paar jaar. In april 2019 is hij gestart met zijn eerste opdracht via Inkoop ID. Raymon Geldof had een mogelijkheid voor een tijdelijke functie als Manager Inkoop, na snel schakelen kon Niels binnen drie werkdagen al op gesprek, “de uitvoering hiervan was heel succesvol” aldus Niels Grove.

Op de vraag hoe hij zijn samenwerking met Inkoop ID heeft ervaren antwoord Niels:

“Eerlijkheid, direct en open, samen meedenken hoe een opdrachtgever te benaderen, constante communicatie. Ik heb dit als zeer prettig ervaren.”

Stel deze vragen en je weet of dit je droombaan is of dat vluchten je enige optie is

By | Nieuws | No Comments

Wat goed! Je bent uitgenodigd voor je eerste gesprek bij bedrijf X. Dit betekent dat je cv en motivatiebrief zijn opgevallen.

Nu begint het echte werk, want een goede voorbereiding is het halve werk. Hoe maak je een goede eerste indruk, kun je de juiste antwoorden op veel gestelde vragen geven, en hoe val je op in het gesprek? Waar we ons in deze blog vooral op willen richten is welke vragen jij kunt stellen tijdens een eerste gesprek. Zelf vragen stellen zorgt namelijk voor een goede indruk, maar belangrijker nog, je komt er zelf achter of de baan echt bij je past. Graag geven we jou 15 vragen om te stellen zodat jij erachter kan komen of de baan echt bij jou past.

Vragen over de functie:

Wanneer je benieuwd bent naar de functie en hoe de eerste periode zal verlopen, kun je de volgende vragen stellen.

1.      Wat verwachten jullie van mij in de eerste periode dat ik ben aangesteld?

2.      Welke begeleiding, of tools, stellen jullie aan jullie medewerkers ter beschikking om snel productief te zijn?

3.      Wat hoop je dat ik vooral niet zal doen in deze functie?

Vragen over het bedrijf:

De functie blijkt perfect bij je te passen maar om het goed naar je zin te hebben is het ook belangrijk dat de organisatie goed bij je past. Is het voor jou belangrijk om door te kunnen groeien, is de sfeer heel belangrijk of zoek je naar een organisatie met veel ambitie? De volgende vragen kunnen jou helpen om een beeld te krijgen van de organisatie.

4.      Zijn er mogelijkheden tot het volgen van een opleiding?

5.      Wat is de reden dat medewerkers het leuk vinden om hier te werken?

6.      Worden er activiteiten georganiseerd buiten het werk om?

7.      Wat is een belangrijke verandering binnen de organisatie geweest in de afgelopen vijf jaar?

8.      Wat zijn jullie doelstellingen voor de komende vijf jaar?

Vragen over de afdeling:

Op de afdeling zitten de collega’s waar je direct mee gaat samenwerken. Je vraagt je waarschijnlijk af of je je thuis kunt gaan voelen op de afdeling? Om daarachter te komen stel je de volgende vragen:

9.      Kun je wat vertellen over de afdeling waar ik kom te werken?

10.  Welke karaktereigenschappen zijn een echte aanvulling op het huidige inkoop team?

11.  Hoe lang zitten werknemers gemiddeld in dezelfde functie hier?

12.  Wat is de voornaamste reden waarom een medewerker op deze afdeling vertrekt?

13.  Wat zijn de afspraken over flexibele werktijden en thuiswerken?

Vragen over het sollicitatieproces:

Het gesprek komt ten einde en je krijgt waarschijnlijk de vraag of jij nog vragen hebt. Je hebt een goed gevoel over het gesprek en je bent benieuwd of zij net zo positief zijn en wanneer je een terugkoppeling kunt verwachten. Om het gesprek af te sluiten en duidelijkheid te krijgen kun je de volgende vragen stellen:

14.  Zijn er nog vragen over mijn cv of werkervaring?

15.  Hoe ziet de sollicitatieprocedure er verder uit?

Er zijn nog legio andere vragen die je kunt stellen tijdens je sollicitatiegesprek. Om het makkelijk voor jezelf te maken kun je ze van tevoren opschrijven. Natuurlijk stelt je gesprekspartner ook een hoop vragen om jou beter te leren kennen, wellicht heb je niet voldoende tijd voor al jouw vragen. Bekijk daarom van tevoren goed welke vragen voor jou prioriteit hebben.

Nog meer handige tips lezen? Download dan onze sollicitatie tips.

Heb je een eerste gesprek gepland staan? Dan wil ik jou heel veel succes wensen!

(Bron: Nationale vacaturebank)

Inkoper Ray Tromp aan het woord

By | Inkoper aan het woord | No Comments

Maak kennis met Ray Tromp, Senior Inkoop adviseur bij Intero Integrity Services in Tricht. Sinds mei 2019 is Ray hier werkzaam en hij heeft daarvoor bij IHC op een opdracht gezeten via Inkoop ID. Met een breed takenpakket voert hij zowel operationele als tactische werkzaamheden uit en is hij structureel bezig met het inkoopproces.

Ray: “Intero Integrity Services opereert in een nichebranche in de olie en gasindustrie. Bij Intero kopen ze breed in, van specialistische software, consultancy en robots, tot simpele bouten en moertjes. Altijd met de hoogste standaard in gedachten.”

In 2018 heeft Ray kennis gemaakt met Inkoop ID.  Ray: “Ik heb voor Inkoop ID gekozen omdat zij mij toen hebben geholpen aan een leuke en uitdagende opdracht na een minder prettige ervaring via een uitzendbureau. Ik vind het een zeer prettige samenwerking, zeker met Marco. Marco toont altijd begrip voor mijn persoonlijke situatie(s). Hij is geïnteresseerd in mij als persoon, en niet alleen als medewerker. “

De vaardigheden van een inkoper

Ray: “Als Inkoper bij Intero Integrity Services moet je goed weten wie de uiteindelijke eindgebruikers zijn binnen de organisatie. Je moet zichtbaar zijn voor de medewerkers. Je hebt een hoog niveau van stressbestendigheid nodig vanwege veranderende meningen van aanvragers. Zo open mogelijk communiceren is erg belangrijk als inkoper”

Wat Ray zo leuk vindt aan het Inkoop vak: “Op pad gaan en de markt verkennen om zo het beste product te vinden en de behoeftes van een bedrijf te vervullen, is wat het inkoop vak zo leuk maakt.”

“Als tip zou ik mee willen geven: Zorg dat je specs altijd goed zijn. Dan kan je altijd ergens op terugvallen (ja, maar hij is groen, ik wil nu roze).”

Hoe maak je jouw netwerk waardevol?

By | Nieuws | No Comments

Afgelopen zaterdag was ik op een feestje en sprak ik met iemand met veel kennis over netwerken. Zij vroeg aan mij: Stel in het ergste geval dat jij dakloos wordt, bij hoeveel mensen in jouw omgeving zou jij voor minimaal een week onderdak en eten krijgen? Ik heb mijn netwerk eens goed onder de loep genomen en vroeg mij af: Hoeveel weken kom ik vooruit met het aantal verblijfplaatsen? Zijn dit wel genoeg weken om mijn leven weer op orde te krijgen? Is mijn netwerk wel sterk genoeg? Moet ik nu dan juist investeren in een groter netwerk of juist investeren in mijn huidige netwerk? En hoe doe ik dit dan?

Nou gebruik je natuurlijk niet alleen je netwerk wanneer je dakloos raakt, laten we hopen dat dit überhaupt nooit gebeurt. Je netwerk is juist goed in te zetten als je bijvoorbeeld werkzoekende bent, recruiter, hiring manager of zzp’er.

Dat solliciteren veel tijd en moeite kost dat weten we allemaal. In deze drukke december maand zit je er helemaal niet op te wachten om je zoveelste motivatiebrief te versturen. Wat je wel wilt doen: naar de gezellige kerstborrel van je hockeyclub natuurlijk. Ook sla je de kerstborrel van je werk niet over. De kerstdagen zijn al gezellig volgepland met familie- etentjes en dat feestje met oud en nieuw daar gaan we natuurlijk heen. En wat dacht je van de nieuwjaarsborrel bij de voetbalvereniging van je dochter?

Wat al die feestjes en borrels betekenen voor je zoektocht naar banen? Weinig tijd om nog meer sollicitatiebrieven uit te sturen. Maar ook dat die drukke decembermaand eigenlijk helemaal niet zo gek uitkomt. Al deze borrels geven namelijk gelegenheid om jouw netwerk in te zetten, te versterken en misschien wel uit te breiden. Je hoeft natuurlijk niet op elke borrel CV uitdelend van de daken te schreeuwen dat je zoekende ben, maar ga eens een gesprek met iemand aan en vertel dan eens simpelweg je verhaal. Wie weet zegt er dan wel iemand, maar hé een vriend van mij vertelde dat zij nog een inkoper zoeken binnen zijn bedrijf, ik kan jullie wel linken.

Graag geef ik je een aantal tips om effectiever te netwerken in deze decembermaand:

  • Probeer niet alleen te netwerken op het moment dat je iets nodig hebt. Je zorgt juist voor een sterk netwerk wanneer je investeert in je netwerk wanneer je het niet nodig hebt. Dus gebruik die borrels om nieuwe mensen te leren kennen en om te investeren in je huidige netwerk.
  • Help iemand anders. Dit zit hem in kleine dingen: geef iemand bijvoorbeeld eens een tip of truc. Als iemand vertelt over de verbouwing van zijn huis, stel hem dan voor aan een stukadoor waar jij goede ervaringen mee hebt. Als jij iets voor iemand kan betekenen zullen zij graag wat voor jou willen betekenen wanneer jij het nodig hebt.
  • Geniet van de bijeenkomst, ga er niet puur heen om te netwerken, je zult zien als je geniet dan komen de gesprekken makkelijker op gang en zal het netwerken makkelijker gaan.
  • Netwerk met het netwerk van iemand anders. Ga samen met iemand naar de kerstborrel van de hockey. Wie weet zijn jullie een goede aanvulling voor elkaar. Zij kent pietje, jij kent jantje, zij is een goede luisteraar en jij een goede verteller.
  • Als je niet graag naar dit soort borrels gaat of netwerken lijkt voor jou niet te zijn weggelegd dan kan je gebruik maken van een netwerkclub of een bureau gespecialiseerd in jouw vakgebied.

Tussen alle feestjes en borrels door gebruik maken van het netwerk van Inkoop ID, dat mag natuurlijk altijd! Geef ons een belletje en wij helpen je graag verder.

Amy van der Hulst

Buyer Pauline Hermans aan het woord

By | Inkoper aan het woord | No Comments

Pauline Hermans werkt al sinds 2012 samen met Inkoop ID. In deze blog legt ze uit waarom zij zo graag samenwerkt met het team van Inkoop ID en welke uitdaging zij heeft als inkoper.

Over Inkoop ID

Pauline: ”Ik heb al heel wat jaren contact met Inkoop ID. Dat is begonnen in 2011/2012 toen ik als contractor ging werken. Het contact met Marco en Raymon was (en is nog steeds) altijd erg relaxed. Ik denk dat dit hun wel kenmerkt, want ik hoor dezelfde reacties van andere collega’s die via Inkoop ID aan de slag zijn gegaan. Wat ik erg prettig vind is dat Inkoop ID altijd open staat voor evaluatiemomenten. Daarnaast wordt elke vraag die je stelt daadwerkelijk goed beantwoord!”

“Het team van Inkoop ID is persoonlijk, attent, handelen altijd snel en ze zijn altijd eerlijk”

Uitdagingen in het Inkoop vak

Pauline over het vak als inkoper: “Momenteel ben ik via Inkoop ID werkzaam als Buyer (CAPEX, Consumables & Services) bij Croda in Gouda. Hiervoor heb ik via Inkoop ID bij Gevasol in Voorhout gewerkt.”

“Als inkoper moet je goed weten wat het inkoopvak inhoudt (theorie en praktijk zijn 2 verschillende takken van sport). Weten wat een organisatie wil, kunnen inspelen op toekomstige zaken en objectief zijn is erg belangrijk. Omdat de organisatie, waar ik werk, is uitgegroeid naar een wereldwijde kennisindustrie, krijg je regelmatig met uitdagingen te maken tijdens het onderhoud en of vervanging. Door het vooruitstrevend karakter zijn wij telkens op zoek naar leveranciers met duurzame methoden en technieken die passen binnen de complexiteit van de organisatie.”

“Wat mij de meeste voldoening geeft, is de vraag/wens vanuit de organisatie omzetten naar een leverancier die hieraan kan voldoen. De verschillende projecten, meedenken met verbetertrajecten, het snel moeten schakelen en het persoonlijke contact met collega’s en leveranciers spreken mij erg aan.”


Ben jij enthousiast geworden voor de functie van inkoper na het lezen van het verhaal van Pauline?

→ Bekijk hier al onze Inkoop vacatures.

 

Vaardigheden op je CV

By | Nieuws | No Comments

Je bent actief op zoek naar een nieuwe job, of niet, maar je hebt voor de zekerheid wel de vacature alert aan staan voor inkoopbanen in jouw regio. Je ziet een vacature die je interesse wekt. Als je de vacature zo leest pas je helemaal in die functie en is het een mooie volgende carrière stap. Met de meeste werkzaamheden heb je in je huidige baan al te maken gehad, net niet die vijf jaar ervaring, maar toch… En die werkzaamheden die je nog niet hebt gedaan die kan je toch gewoon leren? Je bent immers leergierig en pakt snel dingen op.

Je besluit om je cv maar weer eens te updaten, je laatste werkgever staat er nog niet op, en wat dacht je van de competenties die je ondertussen hebt ontwikkeld?

In ons werk bij Inkoop ID zien wij legio cv’s, sommige gaan heel ver in detail en andere houden het wat beknopter. Wist jij al dat een recruiter gemiddeld maar 7 seconde naar een cv kijkt? Dat is niet lang! Hoe maak je een cv die in 7 seconde opvalt? Vandaag las ik het artikel “vaardigheden om op je cv te zetten” (Nationale Vacaturebank). Ik besloot dit artikel toe te passen op de inkoopwereld om jou wat praktische tips mee geven bij het maken of updaten van je CV.

Vaardigheden om als Inkoper op je cv te zetten.

Je vaardigheden kan je opdelen in de zogenoemde hard skills en soft skills. Bij de hard skills gaat het om de vaardigheden die beroep specifiek zijn. Bij het lezen van een cv zijn wij recruiters dol op key-words. Wordt er in de functie-eisen gesproken over specifieke vaktermen en tooling (zoals ERP-systeem SAP), laat deze dan ook terug komen in je cv. Een goed eerste voorbeeld van een hard skill om als inkoper op je cv te zetten is daarom je automatiseringskennis.

Andere voorbeelden van hard skills:

  • Een inkoop minor gedaan of je Nevi 1 gehaald? Je opleidingen en werkervaring vergeet je natuurlijk niet op je cv te zetten.
  • En wat dacht je van je talenkennis, solliciteer je op een inkoopfunctie waarin je veel contact hebt met leveranciers uit het Verre Oosten, dan laat je natuurlijk niet weg dat je vloeiend Engels spreekt en een cursus Mandarijn hebt gevolgd.

Tip: Richt je cv op de prestaties en resultaten die jij hebt behaald. Wanneer je je werkzaamheden opsomt vermijdt dan het herschrijven van saaie functiebeschrijvingen. Beschrijf in plaats daarvan de resultaten van jouw inspanningen.

Waar de hard skills vanzelfsprekend lijken valt het mij op dat de soft skills nog niet altijd in een cv worden genoemd. Ook je vaardigheden op persoonlijk, emotioneel en intellectueel gebied worden steeds belangrijker. Komen jouw hard skills niet helemaal overeen met de harde eisen van een functie, dan is dit misschien wel goed aan te vullen met je competenties.

Solliciteer je bijvoorbeeld op de functie van Manager Inkoop dan mag jouw leiderschapsstijl natuurlijk niet ontbreken in je cv. Ben jij ervan overtuigd dat jij de Tactisch Inkoper bent die een bedrijf zoekt vergeet dan niet je overtuigingskracht en onderhandelingsvaardigheden te benoemen. En reageer je op die gave vacature van Technisch Operationeel Inkoper dan laat je een bedrijf weten dat jij technisch inzicht hebt en snel kunt schakelen.

Nog een aantal tips die wij je willen meegeven:

  • Gebruik voorbeelden bij het benoemen van je soft skills. Wanneer en op welke manier heb je deze vaardigheden opgedaan?
  • Schat je vaardigheden in op waarde. Geef bijvoorbeeld een cijfer per competentie.
  • Noem er niet te veel, hoe meer competenties, hoe minder ze betekenen.

Is het gelukt met het herschrijven van je cv? Wij maken graag kennis met je! Neem snel een kijkje op onze website voor al onze openstaande vacatures.

blog inkoopadviseur inkoop ID

Inkoopadviseur aan het woord

By | Column, Inkoper aan het woord | No Comments

Danielle Cok is als inkoopadviseur bij de UBR (Uitvoeringorganisatie Bedrijfsvoering Rijk) |Inhuurdesk), onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Danielle werft voor klanten bij de ministeries extern personeel, zowel onder afgesloten contracten als vrij op de markt, op basis van inspanning en ook op basis van een op te leveren resultaat.

Over Inkoop ID

Danielle over Inkoop ID: ”Ik heb destijds voor Inkoop ID gekozen omdat ik direct een fijn gevoel had bij de benadering door Inkoop ID (persoonlijk maar totaal niet opdringerig). Het is een kleiner bedrijf waar persoonlijk contact een groot onderdeel van uitmaakt, dan bijvoorbeeld bij andere grote detacheringsbureaus het geval is. Ik vind Inkoop ID onderscheidend in hun persoonlijke contact. Iedereen is altijd even vriendelijk en behulpzaam en je voelt je geen ‘nummer’ in de organisatie.”

“Inkoop ID is goed benaderbaar, altijd open en eerlijk.”

Over het inkoop vak

Danielle over het vak als inkoper: ”Als inkoopadviseur bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken is het belangrijk kennis te hebben van onder andere de aanbestedingswet en inkoop bij de overheid. Daarnaast moet je snel kunnen schakelen en je moet flexibel zijn. Soms kan je terecht komen in hectische situaties dus het is belangrijk dat jij als inkoper met stressvolle situaties kunt omgaan en tegelijkertijd overzicht kan behouden. Ook krijg je te maken met diverse culturen binnen de verschillende ministeries. Het is belangrijk dat je daarmee om kunt gaan en toch klant- en leveranciersgericht blijft handelen.”

Danielle: ”De uitdaging om dagelijks klanten zo goed mogelijk te voorzien van hun inkoopbehoefte binnen de gestelde wet- en regelgeving binnen de Rijksoverheid is wat mij erg aanspreek binnen het vak. Geen enkele dag is hetzelfde. De inkooptrajecten zijn divers en ik heb elke dag te maken met verschillende klanten met elk een andere behoefte. Elke dag moet ik snel schakelen waardoor het nooit saai is. Ik ben extra trots op mijzelf als ik een complex inkoopvraagstuk tot een goed einde weet te brengen waarbij iedereen blij is het met opgeleverde eindresultaat. Dat is het allerbelangrijkste resultaat.”


Ben jij enthousiast geworden voor de functie van inkoper na het lezen van het verhaal van Danielle?

→ Bekijk hier al onze Inkoop vacatures.

De impact van vacature video

By | Column, Nieuws | No Comments

Visuele informatie nemen we 600.000x sneller op dan tekst. 64% doet eerder een aankoop na het zien van een video en 90% van de kijkers geeft aan dat video helpt bij het maken van een keuze. 1 minuut video staat gelijk aan ongeveer 1,8 miljoen woorden. We kunnen concluderen dat video tegenwoordig het meest effectieve middel is om mensen te helpen in hun besluitvorming. (Bron: frankwatching.com)

 

Vacature in de spotlight

Met een vacature video kom je echt in beeld. In korte tijd kan je jouw bedrijf laten zien, de mensen achter het bedrijf zichtbaar maken en een indruk geven over de sfeer en de cultuur van de organisatie. Bovendien is een video maken tegenwoordig sneller, eenvoudiger en goedkoper dan menigeen denkt.

Met een vacature video kan je kandidaten meer gericht benaderen en interesseren voor een functie. Video wordt gezien! De kandidaat heeft direct al een beter beeld van waar hij of zij op solliciteert en of de functie en het bedrijf bij hem past. Mensen krijgen een kijkje achter de schermen en het bedrijf wordt persoonlijker. Naast het gericht benaderen van kandidaten krijg je als bedrijf meer naamsbekendheid. Natuurlijk kan je gelijk met je smartphone aan de slag gaan, echter voor een professionele uitstraling is het wellicht een beter idee om hiervoor specialisten in te zetten.

Vacature video via de specialisten van Inkoop ID

Al overtuigd dat een vacature video de juiste aandacht kan trekken? Samen met een team van specialisten kunnen wij u helpen uw organisatie op een aansprekende manier in beeld brengen via onze nieuwe vacature videodienst. Wij zetten de functie in de spotlights en hebben de kennis in huis om deze video’s uit te zetten via targeted campagnes op verschillende Social Media platforms.

Al enthousiast geworden over vacature video’s en meer weten over onze nieuwe dienst?

Bel naar 070-3000118 en vraag naar Marco Nicolai of laat je gegevens achter via onze speciale video vacature pagina. Dan nemen wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Vacature Video’s from Inkoop ID on Vimeo.

Steven Blom

IT inkoper Steven Blom aan het woord

By | Inkoper aan het woord | No Comments

Steven Blom werkt momenteel als zzp’er op een opdracht bij Transdev (Connexxion) als Inkoper IT a.i. via Inkoop ID. Steven over Inkoop ID: ”Toen ik nog in vast dienstverband werkte heb ik Inkoop ID al leren kennen. Toen hielpen ze succesvol bij het recruiten voor een open positie in mijn team. Toen ik als ZZP’er begon heb ik dit ook bij hen kenbaar gemaakt en kon ik al snel starten via hun op mijn eerste opdracht. Ik vind de samenwerking met Marco en Raymon erg prettig, communicatie verloopt snel en direct, open en transparant. Daarnaast komen ze met opdrachten die iedere keer weer goed aansluiten bij mijn ervaring en persoon.” 

Steven: “Bij Inkoop ID hebben ze een persoonlijke en warme benadering. Ze zijn ook erg attent.”

Vaardigheden van een inkoper

Steven: ”Naast verstand van inkoopprocessen en contracteren, gaat het vooral om hoe je het inzet en de organisatie kan helpen. Vaardigheden als onderzoekend, commercieel, snel lerend, assertief, communicatief helpen daarmee enorm. De diversiteit aan werkzaamheden en onderwerpen waar je mee te maken krijgt, is wat mij erg aanspreekt in het vak. Daarnaast ben je vaak spin in het web en werk je veel samen met andere afdelingen en disciplines wat het afwisselend maakt. De opdrachten die ik via Inkoop ID heb gekregen, geven mij voldoening en plezier in het werk. Als je daarnaast ook van toegevoegde waarde kan zijn én anderen hebt geholpen, daar gaat het bij mij om.”


Ben jij enthousiast geworden voor de functie van inkoper na het lezen van het verhaal van Steven?

→ Bekijk hier alle openstaande inkoopfuncties.