Even een vakantie van het solliciteren of beter niet?

By 28 juli 2021Blog
solliciteren in de vakantie

Even een vakantie van het solliciteren of beter niet?

Minder vacatures, misschien wat langer wachten op reacties, contactpersonen die op vakantie gaan. Ja ik snap best dat jij denkt, laat ik ook maar even vakantie nemen van het solliciteren.

Mijn eerste tip; neem deze zomer inderdaad wat extra tijd voor jezelf, geniet, relax, en ga lekker op vakantie. Daar is het zomer voor toch?

Dan ga ik gelijk door naar mijn tweede tip. Stop niet helemaal met solliciteren. Tussen het genieten door, is de zomervakantie helemaal geen slechte tijd om te blijven solliciteren.

  • Het is de ideale tijd om te netwerken. Mensen zijn vrolijker, je maakt buiten sneller een praatje, je komt weer op andere plekken en tijdens de lange avonden buiten op het terras kan je gelijk je vrienden en kennissen op de hoogte brengen dat jij (latent) op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Wellicht kennen zij nog iemand in hun netwerk. Hoe meer mensen het weten, hoe beter!
  • Veel mensen nemen in de zomervakantie even een pauze van het solliciteren. Dus er zijn misschien minder vacatures, maar ook minder concurrentie. Dus zie jij een leuke vacature? Reageer!
  • De meeste recruiters gaan niet 6 weken op vakantie. Qua vacatures is het vaak een stuk rustiger want die staan na de vakantie weer gepland. Een leuk netwerkgesprek, daar hebben de meeste recruiters tussen het inhalen van de administratieve zaken zeker wel even tijd voor. Is er een bedrijf waar jij graag wilt werken. Ga dan eens een (virtueel) kopje koffie met de recruiter drinken. Jij blijft dan sowieso op haar/ zijn netvlies.
  • Niet alle branches liggen stil in de zomer. Binnen de inkoop kan je prima blijven solliciteren. Genoeg vacatures denk ik zo 😉➡️ Bekijk vacatures.

Lees ook onze andere blogs voor tips hoe jij deze zomer die nieuwe uitdaging gaat scoren!

 

Geniet van de zomer!

Amy

 

 

Bekijk hier onze andere blogs.