Technisch Inkoper

In de spotlight: Technisch Inkoper!

De Technisch Inkoper moet in staat zijn om de neuzen dezelfde kant op te richten. Techneuten/engineers hebben vaak hoge eisen wat betreft de specificaties, daar waar de projectmanager gebaat is bij het halen van de milestones, de budgethouder op de centen zit en de opdrachtgever zo snel mogelijk opgeleverd wil hebben.

Als technisch inkoper word je niet zelden geconfronteerd met uiteenlopende belangen en daarom weet hij of zij zich soepel te manoeuvreren door een complexe projectorganisatie. De communicatieve vaardigheden zijn uitstekend en de aanwezige technische kennis is zonder meer goed te noemen. De inkoper weet te verbinden en uit te dagen. Door zijn technische kennis is hij in staat om specificaties functioneel in de markt te zetten of alternatieve aan te dragen om doorlooptijden te verkorten of om toch binnen budget te blijven. Uiteraard werkt hij hierbij nauw samen met engineering, projectmanagement en finance om gezamenlijk het doel te bereiken.

Technisch Inkoper maken het verschil

De technisch inkoper heeft kennis van materialen, productietechnieken, kan tekeningen lezen en weet hoe het zit met kwaliteit, normeringen, certificeringen en bovenal veiligheid. Elk bedrijf streeft naar Zero Accidents, dat bereik je naast bewustwording ook door de inkoop van goede en veilige materialen en door zaken te doen met onderaannemers die veiligheid eveneens hoog in het vaandel hebben staan. Hij is goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de techniek en door nauw samen te werken met leveranciers tot innovatieve oplossingen te komen. Naast productkennis heeft hij vaak ook kennis van onder aanneming, of wel sub-contracting, daar het zeker in grote projecten regelmatig voorkomt dat delen daarvan uitbesteedt worden.

Je komt hem tegen in diverse industrieën, zoals bijvoorbeeld de scheepvaart, scheepsbouw, olie & gas, technische groothandels, petrochemie, civiele techniek, installatietechniek en de bouw. Bovendien is hij of zij vaak afgestudeerd aan de TH of TU, is analytisch sterk, heeft goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden en is het gewend om projectmatig te werken.

Bekijk alle vacatures

Zoek jij een Technisch Inkoper voor je bedrijf?

Bekijk onze diensten