Zelfstandig Inkoper Niels Grove aan het woord

By 17 februari 2020Inkoper aan het woord

Niels Grove is al ruim 17 jaar werkzaam in  het inkoop vak waar hij diverse rollen heeft vervuld. Sinds 2016 werkt hij als zelfstandig Inkoper, via zijn eigen bureau Ardaber, en in april 2019 is Niels met zijn eerste opdracht via Inkoop ID begonnen.

Als zelfstandig Inkoper richt Niels zich vooral op organisaties die een tijdelijke behoefte hebben aan een extra paar handen op het gebied van directe en indirecte goederen en diensten. Waarbij zijn focus en specialiteit ligt binnen het tactische inkoop domein bij internationale private werkomgevingen.

Niels Grove: “Wat het Inkoop vak als zzp’er zo leuk maakt? Elke keer begeef ik mij weer in een nieuwe organisatie met nieuwe mensen en nieuwe opdrachten. De ene keer is het een tijdelijke vervanging i.v.m. ziekte of anders; dit zijn vaak rollen waarbij men meteen moet meedraaien in het huidige inkoopproces van de opdrachtgever. De andere keer is het een opdracht om inkoopprocessen te doorgronden en van daaruit een verander/verbeterplan te schrijven. Al met al zeer diverse opdrachten binnen het gehele inkoopspectrum.”

De uitdaging ligt volgens Niels vooral in de diversiteit en het onverwachte. Gezien dat de cultuur en aard van het bedrijf per keer verschillen is het als kennisspecialist elke keer weer een uitdaging om de opdrachtgever, en haar mensen, te helpen en met hen samen te werken.

De vaardigheden van een Inkoper

Volgens Niels is het belangrijk dat een Inkoper naast een open houding en hands on mentaliteit, waarbij service als hoogste goed geldt, ook gedegen vakkennis van inkoop en de Supply Chain heeft.

 “Als tip aan andere Inkopers wil  ik mee  geven: Probeer niet altijd overtuigd te zijn van je eigen gelijk, luister vooral goed wat een opdrachtgever echt wil, projecteer dat op de organisatie die je dient en kijk hoe je zelf het beste erin kan passen om zodoende je opdracht zo goed mogelijk uit te voeren.”

Samenwerking met Inkoop ID

Niels kent Marco Nicolai en Raymon Geldof al een paar jaar. In april 2019 is hij gestart met zijn eerste opdracht via Inkoop ID. Raymon Geldof had een mogelijkheid voor een tijdelijke functie als Manager Inkoop, na snel schakelen kon Niels binnen drie werkdagen al op gesprek, “de uitvoering hiervan was heel succesvol” aldus Niels Grove.

Op de vraag hoe hij zijn samenwerking met Inkoop ID heeft ervaren antwoord Niels:

“Eerlijkheid, direct en open, samen meedenken hoe een opdrachtgever te benaderen, constante communicatie. Ik heb dit als zeer prettig ervaren.”

Leave a Reply